За водата

През 50-те години на миналия век чрез сондаж на 500 метра дълбочина е открит вторият по топлина извор в България - 92 градуса, който се намира в с. Варвара и чиято вода е силно минерализирана. Местността Варварски минерални бани (на 4 км от с. Варвара) има общо 7 минерални извора. Водата е подходяща за лечение, рехабилитация, спорт и отдих.


Лечебно-профилактичните свойства на минералната вода на Варварски минерални бани се дължат на комплексното действие на нейните лечебни фактори – наличните химични компоненти и специфично действащите съставки. Това прави хотел Аква Варвара едно от препоръчваните места за спа почивка и лечебни процедури.

Интересен факт е наличието на 2 пъти по-висока от обичайната концентрация на метасилициева киселина в минералната вода на Варварски минерални бани. Високото съдържание на метасилициева киселина е предпоставка за противодействие на процесите на стареене. Действа благоприятно и върху кожата, като я прави по-еластична и по-млада. Метасилициевата киселина предпазва кръвоносните съдове от атеросклеротични плаки. Действа нежно върху лигавиците на стомаха и червата и пречи на разлагането на токсични вещества. По този начин има детоксикиращо действие. Оказва благоприятно влияние при заболявания на пикочните пътища в човешкия организъм.

Наличието на силиций (Si) във водата има силно изразен благоприятен ефект за  гъвкави стави и здрави кости.  Силициевите води активират клетъчната протоплазма и повишават жизнеността на важни органи на човешкото тяло (мозък, мускули, сърце).

Ползите за тялото от бани с минерална вода са многобройни. При минералната вода няма опасност от алергични реакции и раздразнение на кожата, редуцира се стресът и напрежението и се подпомага лечението на редица заболявания.

 

Последвайте тази връзка, за да разгледате информация за стаи, цени за настаняване и за ревервация.

Специални оферти

Настаняване

Ресторант